Tartsan ja muoviviidakko 14.- 30.8.

Koko perheen ympäristötietoinen musiikkinäytelmä

Lasten tietoisuus ilmastonmuutoksesta ja valtamerten muovikriisistä on noussut. Se on asia, jota on käsiteltävä lasten kanssa, sillä toivottomuus ei saa ottaa heitä valtaansa. Tartsan ja muoviviidakko näytelmä muistuttaa siitä, että aina on toivoa ja aina kannattaa toimia asioiden parantamiseksi. Kaikkea ei voi vain lakaista maton alle tai mereen.

Näytelmän päähenkilö Tartsan on asunut koko ikänsä eristyksissä muusta maailmasta saarella, joka koostuu yksinomaan sinne ajelehtivista roskista. Saarella asui aikaisemmin myös Tartsanin isä, tutkija Lordi Harmaalämpö, joka opetti Tartsanille miten selviytyä muovisaarella hengissä. Isän kuoltua Tartsan on jatkanut muovisaaren hoitamista isältä saamiensa ohjeiden mukaan. Päivästä toiseen Tartsan kastelee saarta bakteeriliuoksella ja valmistaa muovista ruokaa isänsä kehittelemällä laitteella. Kaikki sujuu rauhallisesti, kunnes yllättäen paikalle saapuu ilmastotutkija Meeri Pöly, lemmikkirottansa Rottiksen kanssa.

Tyynenmeren jätepyörteen muodostamalle muovisaarelle sijoittuva fiktiivinen tarina sisältää myös faktatietoa ja erikoisuuden, vatsastapuhumisen, jota ei ole aikaisemmin Suomessa nähty teatterilavoilla. Oivaltava musiikillinen seikkailu vie katsojan tärkeiden ja ajankohtaisten asioiden äärelle teatterin keinoin.

Esitys on suunnattu lapsille ja lapsiperheille.
Ikäsuositus: + 5-vuotiaat

Esityksen kesto: noin 1h 20 min sis. väliajan

Esitykset

Pe 14.8. klo 18
La 15.8. klo 12
Su 16.8. klo 15
To 20.8 klo 18 peruttu
Pe 21.8 klo 18 peruttu
La 22.8 klo 15
Su 23.8 klo 15

To 27.8 klo 10, yksityisnäytös, ei iltaesitystä
Pe 28.8. klo 10, yksityisnäytös, ei iltaesitystä
La 29.8. klo 15
Su 30.8 klo 15